Budapesti Iv És Xv Kerületi Bíróság: Online Határozat- És Rendelettár

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság a héten meghozott elsőfokú ítéletével 2 év – 4 év próbaidőre felfüggesztett –börtönbüntetésre ítélt egy férfit, akit az ügyészség többek között közúti veszélyeztetés bűntettével vádolt. Emellett a bíróság 4 évre eltiltotta a vádlottat a járművezetéstől is – derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményébő ítélet szerint a vádlott 2018. augusztus 6-án délután egy közlekedési konfliktust úgy rendezett a Megyeri úton közlekedő 30-as menetrendszerinti autóbusz vezetőjével, hogy személygépkocsijával a busz előtt indokolatlanul fékezett. A két gépjármű összeütközött, amely miatt az autóbusz utasai közül többen megsérültek – írja a Budapesti autósok közössé elsőfokú bíróság a lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként közúti veszélyeztetés és rongálás bűntettében, valamint rongálás vétségében mondta ki bűnösnek a férfit. A kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, illetve a közúti járművezetéstől eltiltás mellett a bíróság több mint 300 ezer forint – a Budapesti Közlekedési Zrt.

Video

részére történő – kártérítés megfizetésére is kötelezte a férfit. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott büntetlen előéletét, a jelentős időmúlást, továbbá azt, hogy a vádlott a tettét egy cselekménnyel valósította meg, illetve egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosító körülményként vette figyelembe a bíróság a cselekmény kiemelt tárgyi súlyát, továbbá azt is, hogy a terhelt több ember életét és testi épségét tette ki közvetlen veszé ítélet nem jogerős, az ügyészség képviselője, valamint a vádlott és védője is 3 nap gondolkodási időt tartott fent a jogorvoslati nyilatkozatra.

1042 Budapest IV. kerület Tavasz utca 21 < 5% 5%-8% 8%-12% 12%-15% > 15% A tervezett út kerékpárral nem járható útvonalat tartalmaz A tervezett út földutat tartalmaz Nyomtatási nézet Jognyilatkozat> Adatvédelmi nyilatkozat> Új térkép létrehozásaSzerkesztés elindítása Észrevétel jellege Leírása E-mail Opcionális, ha megadja visszajelzünk a hiba megoldásáról, illetve ha van, kérdéseket tudunk feltenni

Budapest iv és xv kerületi bíróság

255/2015. (IV. 30. ) Képviselő-testületi határozat Tárgy: Előterjesztés a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság ülnökeinek megválasztásáról Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Budapesti IV. Kerületi Bíróság fiatalkorúak büntetőügyében eljáró pedagógus ülnökeinek 1. Kresalek Gábor, 1122 Budapest, Gaál J. u. 38. 1/6. és 2. Pál Aranka, 1158 Budapest, Neptun u. 86. 3/15. szám alatti lakosokat választja meg. (Jogszabályi hivatkozás: Magyarország Alaptörvénye 27. cikk (2) bekezdése, 2011. évi CLXII. törvény (Bjt. ) 212. – 216. §, 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 10. pontja)

  1. Budapesti iv és xv kerületi bíróság 10
  2. Báthory István emlékezete Szilágysomlyótól Vilniusig | Művelődés
  3. Iv xv kerületi bíróság
  4. Budapesti iv és xv kerületi bíróság 2019
  5. Budapest iv és xv kerületi bíróság
  6. Budapesti iv és xv kerületi bíróság 2020
  7. Budapesti iv és xv kerületi bíróság son
  8. Online határozat- és rendelettár
1041 Budapest, IV. kerület, Erzsébet utca 28 +(36)-(1)-3692006 Térképútvonaltervezés: innen | ide Kulcszavak budapesti iv es xv keruleti ugyeszseg. kozerdeku birosag Kategóriák: KÖZÉRDEKŰBÍRÓSÁG 1041 Budapest, IV. kerület, Erzsébet utca 28 Nagyobb térképhez kattints ide!

A kisgyermekes férfit négy évre eltiltották a vezetéstől is. Két év felfüggesztett börtönre ítélte a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság azt a férfit, aki négy évvel ezelőtt büntetőfékezett a BMW-jével egy busz előtt a Megyeri úton. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a kisgyermekes férfit négy évre eltiltották a járművezetéstől is. Az ítélet szerint az autós úgy rendezett le egy közlekedési konfliktust Megyeri úton közlekedő 30-as menetrendszerinti autóbusz vezetőjével, hogy indokolatlanul fékezett előtte a kocsijával. Az ütközés következtében az autóbusz több utasa az ülésből előre esett, a buszon állók közül pedig többen is elestek. Volt, aki mellkas zúzódást, vérző hámsérüléseket, más utas pedig testszerte, zúzódásos sérüléseket szenvedett. Az elsőfokú bíróság közúti veszélyeztetésben és rongálás bűntettében is bűnösnek mondta ki a férfit, akit a büntetés mellett köteleztek az általa okozott 300 ezres kár megtérítésére is. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, a jelentős időmúlást, továbbá azt, hogy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik.

adidas-cipő-férfi